Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen valt in Engeland en geeft op

Van der Breggen valt in Engeland en geeft op

Cheer!

Voor het eerst in bijna twee jaar tijd won Marianne Vos een wedstrijd op het allerhoogste niveau. Ze was in Stoke-on-Trent de beste in de vierde etappe van de Womens Tour. Tot zover het goede nieuws uit Engeland. Er was ook een opgave van Anna van der Breggen.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb betere dagen gehad", zegt de kopvrouw van Nederland op de Olympische Spelen in een reactie tegen de NOS. "Er was een valpartij die ik niet meer kon ontwijken. Of er iets kapot is? Ik hoop het niet."

Ze besloot af te stappen. "Het moment na een val hoop je meteen dat het goed is. Vaak voel je zodra je opstaat wel hoe het is. En ik kon weer opstaan. Maar met het oog op de volgende weken heb ik toch besloten af te stappen."

Van der Breggen: hoop dat er niks kapot is

Anna van der Breggen, kanshebber voor de een olympische medaille in Rio vertelt op NPO Radio 1 over haar val in de Ronde van Groot-Brittannië.

Van der Breggen begint woensdag aan een reeks belangrijke wedstrijden. In Goeree-Overflakkee worden dan de NK gehouden. Ze komt uit op de tijdrit en in de wegwedstrijd. "Alles voelt nu stijf, maar ik hoop dat ik mee kan doen aan de NK. Ik ga er wel van uit."

Na de NK wacht op 1 juli de Giro Donne, de belangrijkste jaarlijkse etappekoers bij de vrouwen. Van der Breggen won vorig jaar. "Ik denk dat ik dat weer kan. We zijn net terug van een hoogtestage. Dan is het altijd even afwachten hoe het gaat."

Daarna reist ze naar Rio de Janeiro, waar ze begin augustus medaillekandidaat is op de tijdrit en de wegwedstrijd. Samen met Marianne Vos.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna en Marianne aan!