Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Utrecht onthaalt op 20 september Paralympic TeamNL met publiekshuldiging

Utrecht onthaalt op 20 september Paralympic TeamNL met publiekshuldiging

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Utrecht is de stad waar Paralympic TeamNL op 20 september zal worden onthaald. De sporters die hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen van Rio worden in TivoliVredenburg ontvangen en worden daar door familie, vrienden en sportliefhebbers gehuldigd. Het is de eerste keer dat het Paralympische team met een publiekshuldiging wordt onthaald.

Deel dit artikel op social media

Dat de huldiging van Paralympic TeamNL plaatsvindt in Utrecht is niet zonder reden. De stad is dit jaar host city van de opening van de Nationale Sportweek, die dit jaar voor de dertiende keer plaatsvindt en wel van 17 tot en met 25 september. Wethouder Sport Paulus Jansen “Utrecht is erg verguld met de primeur van de eerste publiekshuldiging van het Paralympisch team. De huldiging past helemaal in de Nationale Sportweek, waarin het plezier van sporten en bewegen centraal staat."

André Cats, chef de mission Paralympic TeamNL: “Ik ben ontzettend blij dat de stad Utrecht Paralympic TeamNL straks een warm welkom terug op Nederlandse bodem gaat heten. Hopelijk staan we dan met een heel succesvol team op het podium van TivoliVredenburg. Een publiekshuldiging is een heel mooie erkenning voor de sporters en begeleiders.”

Esther Vergeer, assistent chef de mission Paralympic TeamNL: “De betrokkenheid van de maatschappij en het Nederlandse publiek bij de Paralympische sport wordt steeds groter en dat is supergaaf om te zien. Na afloop van de Spelen waar ik als speelster actief was, was er niet zo’n huldiging. Dit is een mooi bewijs dat de Paralympische sport in Nederland groeit en dat is een kroon op het werk van vele mensen en vele organisaties die daar de laatste jaren hard aan hebben gewerkt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!