Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tessa van Schagen en Solomon Bockarie gekwalificeerd voor Rio 2016

Tessa van Schagen en Solomon Bockarie gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Tessa van Schagen en Solomon Bockarie hebben voldaan aan de kwalifcatie-eis voor deelname aan de Olympische Spelen. Hiermee komen zij in aanmerking om te worden uitgezonden naar Rio 2016.

Deel dit artikel op social media

Van Schagen liep tijdens het NK atletiek op 19 juni jl op de 200 meter een tijd van 22.86, waar de eis van NOC*NSF op 22.90 staat. Bockarie bleef op hetzelfde toernooi op 19 juni op de 200 meter in een tijd van 20,44 onder de Rio-eis van 20,50.

Op basis van deze prestaties heeft de Atletiekunie beide atleten voorgedragen voor kwalificatie. NOC*NSF heeft de voordracht gehonoreerd.

Wanneer is definitieve deelname en uitzending is een feit?
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Solomon en Tessa aan!