Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schone Russische atleten onder neutrale vlag actief op Spelen

Schone Russische atleten onder neutrale vlag actief op Spelen

Cheer!

LAUSANNE - Russische atleten die voldoen aan de nieuwe voorwaarden van de internationale atletiekfederatie (IAAF) op dopinggebied, kunnen onder de neutrale vlag deelnemen aan internationale wedstrijden.

Deel dit artikel op social media

Dat meldde de IAAF donderdag bij de bekendmaking van de nieuwe richtlijnen voor de Russische atletiek.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) liet dinsdag na een bestuursvergadering in Lausanne nog weten dat de betreffende atleten onder de Russische vlag kunnen aantreden bij de Spelen in Rio.

De IAAF kiest echter voor een neutrale presentatie. Hetzelfde geldt voor het EK in Amsterdam dat van 6 tot 10 juli gehouden wordt. "We hebben ongelooflijk hard gewerkt om tot dit resultaat te komen", zei voorzitter Sebastian Coe van het IAAF.

''Het EK begint snel en we weten dat er Russische atleten zijn die stappen willen ondernemen om opnieuw deel te nemen aan wedstrijden. Het was belangrijk dat de voorwaarden voor hun deelname duidelijk geformuleerd werden."

​Doping

De Russische atletiekploeg is door de IAAF geschorst nadat in november een grootschalig dopingnetwerk werd blootgelegd. De atletiekfederatie besloot vorige week die schorsing in stand te houden voor de Spelen.

Alleen atleten die kunnen aantonen dat ze geen dopingverleden hebben, mogen meedoen in Rio de Janeiro.

Russische atleten en de Russische atletiekfereratie spannen overigens nog een zaak aan bij sporttribunaal CAS om de schorsing voor de Spelen ongedaan te maken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!