Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers wint in snelste tijd van het jaar 200 meter Diamond League Oslo

Schippers wint in snelste tijd van het jaar 200 meter Diamond League Oslo

RoadToRio

Cheer!

OSLO - Dafne Schippers heeft donderdag met groots machtsvertoon de 200 meter gewonnen bij de Diamond League-wedstrijden in Oslo. De Utrechtse snelde naar een tijd van 21,93.

Deel dit artikel op social media

De 23-jarige Schippers was daarmee ruim sneller dan haar concurrente Elaine Thompson. De Jamaicaanse klokte 22,64 en werd tweede in het Noorse Bislett-stadion.

Tori Bowie uit de Verenigde Staten, afwezig in Oslo, was tot donderdag de snelste vrouw van 2016 op de 200 meter: 21,99. De beste tijd van Schippers in dit jaar was tot dusver 22,09, gelopen in Hengelo.

Bij het uitkomen van de bocht had Schippers in baan 5 al een flinke voorsprong op Thompson, die was gestart in baan 6. Vorig jaar bij de WK in Peking was het verschil tussen de Nederlandse wereldkampioene en haar opponente slechts drie honderdsten (21,63 om 21,66).

Vorm

"Mijn vorm is groeiende", analyseerde Schippers tegenover de NOS. "Ik heel blij met de race. Mooi dat ik hier onder de 22 seconden duik. De weersomstandigheden waren niet echt goed. Na de bocht hield ik de ontspanning en ik kon goed doortrekken naar de finish."

Over drie weken loopt de Nederlandse atlete de 100 meter bij de EK in Amsterdam. Daarom was ze donderdag bijzonder tevreden met haar vorm. "Af en toe winnen is erg belangrijk voor me en onder de 22 seconden lopen blijft erg bijzonder voor me."

Eind mei namen Schippers en Thompson het ook al tegen elkaar op op de 200 meter in het Amerikaanse Eugene. Daar werd de Nederlandse met een tijd van 22,11 tweede achter Bowie, die daar de oude toptijd over 2016 klokte.

Afgelopen zondag werd Schippers ook al tweede op de 100 meter in Birmingham, waar ze 11,09 noteerde en zeven honderdsten langzamer was dan winnares English Gardner.

Collins

Kim Collins moet vrezen voor zijn vijfde optreden aan de Olympische Spelen. De sprinter uit Saint Kitts en Nevis viel donderdag in Oslo uit met een hamstringblessure.

Collins, in 2003 wereldkampioen op de 100 meter, lag na zeventig meter op kop toen hij naar zijn bovenbeen greep en zijn geplande race over 100 meter beëindigde. De 40-jarige atleet verkeert dit seizoen in grootse vorm en snelde eerder dit jaar tijdens wedstrijden in het Duitse Bottrop naar een tijd van 9,93.

De Canadees Andre de Grasse won de 100 meter in Oslo (10,07).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!