Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers en Hassan: start perfectioneren en fit worden

Schippers en Hassan: start perfectioneren en fit worden

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Ze zijn de grote blikvangers op de komende EK atletiek in Amsterdam. Dafne Schippers en Sifan Hassan worden geacht in het Olympisch Stadion het publiek op Nederlands succes te trakteren, maar bovenal moeten de twee topatletes in Amsterdam zien toe te werken naar hun olympische topvorm.

Deel dit artikel op social media

Beiden gaan in Amsterdam als titelverdedigers van start. Schippers was twee jaar geleden in Zürich de snelste op de 100 en de 200 meter, Hassan veroverde goud op de 1.500 meter.

Voor Schippers betekende het haar internationale doorbraak en nu, twee jaar later, is ze de grote favoriete. De 200 meter laat ze dit keer echter schieten. "De 200 meter is best wel belastend. En bij de 100 meter is het mooi dat ik goed aan mijn start kan werken", zegt ze voorafgaand aan het toernooi dat woensdag 6 juli begint.

Dat Schippers in deze periode enigszins gas terugneemt, heeft alles te maken met haar drukke programma van de voorbije maanden en de wetenschap dat in augustus bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de ultieme krachtsexplosie moet volgen. Om die reden liep ze recent geen wedstrijden en trainde ze de afgelopen tijd in Nederland.

Schippers: "Je loopt al die wedstrijden op heel hoog niveau, zowel fysiek als mentaal. Dan is het nu wel lekker als je een paar weken hebt om even adem te halen en toe te werken naar de EK en ook de Spelen."

Hassan loopt in Amsterdam haar eerste wedstrijd sinds de WK indoor in Portland in maart. Nadat een dijbeenblessure haar enige tijd aan de kant had gehouden, vormen de Europese kampioenschappen de uitgelezen mogelijkheid voor de geboren Ethiopische om zichzelf te testen op weg naar Rio de Janeiro.

"Twee weken geleden voelde het alsof ik negentig kilo woog, ik voelde mij zwaar. Maar nu gaat het heel goed. Ik kan alles in de trainingen doen, al voel ik mij soms wat stijf", aldus Hassan.

In Portland veroverde Hassan het goud op de 1.500 meter, een prestatie die ze hoopt te herhalen bij de EK. "Een heel belangrijk toernooi, ook omdat het in Amsterdam is. Daarnaast vind ik de EK ook fantastisch. Ik wil hier nog een keer winnen, dat is heel belangrijk voor mij."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne en Sifan aan!