Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeister Boers definitief niet naar Rio

Roeister Boers definitief niet naar Rio

Cheer!

AMSTERDAM - Roeister Heleen Boers gaat deze zomer niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze is vervangen door Karien Robbers, die nu met Aletta Jorritsma de twee-zonder-stuurvrouw vormt.

Deel dit artikel op social media

Robbers en Jorritsma zijn ook reserve voor de vrouwenacht en Lisa Scheenaard is aangewezen als scullende reserve. Bondscoach Josy Verdonkschot was niet tevreden over Boers' prestaties bij de de WB-wedstrijden in Poznan, waar ze met Robbers elfde werd.

"Ik moet nu op basis van haar belastbaarheid en technische inpasbaarheid bepalen dat Heleen niet meer voor de acht in aanmerking komt en niet langer reserve op stuurboord is. Het spijt me erg voor haar en het is een rottige timing maar dit is nu het beste voor de groep."
Hersenschudding

De 26-jarige Boers ging afgelopen zomer met haar racefiets over de kop, waarna een hersenschudding haar bijna een half jaar aan de kant hield. Op Instagram schrijft ze: "Een onverwachte klap die ik niet meer zag aankomen. Na een jaar vechten tegen de gevolgen van mijn val bleek dat niet goed genoeg te zijn."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Heleen aan!