Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

PSB & Push braces voor Olympische topsporters

PSB & Push braces voor Olympische topsporters

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Sinds januari 2015 heeft Nea International bv met PSB Sportbraces en Push Braces een aanbod voor A, B en HP topsporters. Vanuit dit gezamenlijke initiatief met NOC*NSF wordt deze groep sporters in staat gesteld kosteloos braces te bestellen. Met nog twee maanden te gaan tot de Olympische Spelen in Rio zijn de voorbereidingen momenteel in volle gang. Een pakket Push Braces en PSB Sportbraces is samengesteld voor de sporters en inmiddels gearriveerd in Rio.

Deel dit artikel op social media

NOC*NSF chef arts Cees-Rein van den Hoogenband stond aan de wieg van Push Braces en PSB Sportbraces. Begin jaren ’80 boog hij zich in het over de functionele behandeling van gewrichtsletsel. Hij zocht naar een afgeleide methode van de succesvolle Coumans tapebandage om letsel aan het bewegingsapparaat functioneel te behandelen. Hij was ervan overtuigd dat er een eenvoudiger en gebruiksvriendelijker alternatief moest zijn voor de patiënt, door te ontwerpen met textiel, elastische banden en verstevigingselementen. Zo werd in 1986 Nea International bv opgericht: het begin van de ontwikkeling van Push Braces en PSB Sportbraces. Van den Hoogenband is tot 2006 betrokken geweest bij het bedrijf.

Van den Hoogenband vertelt dat er twee rollen zijn weggelegd voor braces in de topsport: “Ten eerste is er de rol van behandeling bij sportblessures. Op de tweede plaats spelen braces een grote rol bij preventie. Voorkomen is beter dan genezen. Het is van belang dat we onze sporters gezond en heel houden.”

"Wij zijn trots én verheugd dat we de Olympische topsporters in hun voorbereiding op de Spelen, maar ook op de Spelen zelf, kunnen beschermen en ondersteunen met onze braces", meldt Nea International. "We wensen alle Olympiërs heel veel succes in Rio!"

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!