Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Prinses Margriet aanwezig bij voorbereidingen Paralympische sporters

Prinses Margriet aanwezig bij voorbereidingen Paralympische sporters

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ERMELO - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft vandaag in het kader van de Paralympische Spelen een werkbezoek gebracht aan het KNHS Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Deel dit artikel op social media

Prinses Margriet kreeg een rondleiding over het terrein en bezocht een training van een aantal para-dressuurruiters. Ook sprak zij met sporters uit andere takken van Paralympische sport, die in voorbereiding zijn op de Paralympische Spelen. Daarnaast werd ze vanuit NOC*NSF bijgepraat door André Cats, chef de mission van Paralympic TeamNL en Esther Vergeer, assistent chef de mission.

André Cats: “Heel mooi dat de KNHS, met het zo succesvolle para-dressuurprogramma, gastheer wilde zijn van deze bijeenkomst. We zijn zeer verheugd dat de Prinses zich in aanloop naar de Paralympische Spelen op de hoogte heeft laten stellen van de laatste ontwikkelingen binnen het team. We waarderen de jarenlange betrokkenheid van de Prinses bij de Paralympische sport ten zeerste."

De Paralympische Spelen worden van 7 tot en met 18 september gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rixt, Demi, Joyce, Kelly, Nicole, Tim en Bas aan!