Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Primeur Piek en Muskens na thriller in Indonesië

Primeur Piek en Muskens  na thriller in Indonesië

RoadToRio

Cheer!

Het Nederlandse badmintonduo Selena Piek en Eefje Muskens heeft tijdens de Indonesia Open in het damesdubbelspel voor een primeur gezorgd door voor het eerste de halve finales tijdens een Super Series Premier-toernooi te bereiken. 

In de kwartfinales troffen Piek en Muskens het Indonesische duo Taira Rosalia Nuriadah en Rizki Amelia Pradipta. In de tweede ronde wist het Indonesische koppel al de regerend olympische kampioenen Tian / Zhao te verslaan. 

Na een nogal onzeker begin van de Nederlanders in de eerste game liepen de sterk gestarte Indonesiërs voor een fanatiek thuispubliek vlotjes naar de gamewinst met 21-10.

In de tweede game waren Piek en Muskens sterker en vooral scherper. Toch werd het nog even spannend toen de Indonesiërs acht punten op rij wisten te scoren en zelfs vier matchpunten kregen bij een voorsprong van 20-16. De wedstrijd leek gespeeld, maar Piek en Muskens hielden het hoofd koel en kwamen knap terug. Met 22-24 pakten ze de tweede game.

In de derde game was het onzekere spel weer terug bij de Nederlanders waardoor ze tot 18-15 tegen een achterstand aan bleven kijken. Opnieuw bleken Piek en Muskens mentaal sterk en in een bloedstollende laatste fase waren het de Nederlanders die zich, vechtend voor ieder punt, bij de laatste vier wisten te plaatsen.

“Een ongelooflijke performance! In het begin worstelden we nogal waardoor er onnodige fouten werden gemaakt, en aan Indonesische zijde niet één fout. Door gedisciplineerd te blijven spelen en het spel aan te passen is het gelukt! Echt geweldig”, vond coach Kim Nielsen.

“Wat is er gebeurd? Ik kan het gewoon niet geloven! Onze allereerste halve finale op een Super Series Premier toernooi en ook nog in het hol van de leeuw waar alle supporters helemaal gek werden en die waren niet voor ons natuurlijk”, reageerde een blije Piek “Dit is echt een fantastisch gevoel. Ik ben helemaal gelukkig.”

Eefje Muskens: “Onze eerste halve finale op een Super Series Premier en dat in Indonesië! Helemaal super met dit fantastische publiek. We startten wat moeizaam, hebben gevochten voor ieder punt, maar jeetje….dit is een ongelooflijk goed gevoel!"

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje en Selena aan!