Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympic TeamNL uitgebreid met zeilers en boccia-spelers

Paralympic TeamNL uitgebreid met zeilers en boccia-spelers

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Het Nederlands Paralympisch team dat in september deelneemt aan de Paralympische Spelen in Rio, is vandaag uitgebreid met vijf sporters: twee zeilers en drie boccia-spelers. NOC*NSF heeft vandaag de voordrachten voor kwalificatie en uitzending vanuit het Watersportverbond en Gehandicaptensport Nederland gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

Zeilers Rolf Schrama en Sandra Nap, samen uitkomend in de Skud klasse, danken hun kwalificatie aan de prestaties vorig jaar tijdens de wereldkampioenschappen zeilen in Melbourne en de Europacup-wedstrijd in Medemblik. Op het WK werd het duo vierde, op de Europacup-wedstrijd derde. Het worden voor Schrama en Nap de eerste keer dat ze deelnemen aan de Paralympische Spelen.

Daniel Perez (klasse B1), Judith Bulthuis en Bernd Meints (allebei klasse B2) gaan Nederland in Rio vertegenwoordigen bij het boccia. Perez komt uit in het individuele toernooi en samen met Bulthuis en Meints in de teamwedstrijd. Zij zijn allen gekwalificeerd op basis van hun plaats op de wereldranglijst. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland meedoet aan boccia op de Paralympische Spelen.

Lees hier wie er tot nu toe namens Nederland zijn gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rolf, Sandra, Daniël, Judith en Bernd aan!