Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje zo goed als zeker van EK handbal

Oranje zo goed als zeker van EK handbal

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse handbalsters hebben zich voor de zesde keer geplaatst voor het EK. Nederland boekte in Gabrovo een overtuigende 45-16 zege op Bulgarije en omdat Spanje als verwacht te sterk was voor Oostenrijk, verzekerden Oranje en Spanje zich van deelname aan het EK in Zweden in december.

Deel dit artikel op social media

Nederland had in oktober in Rotterdam al met 45-24 gewonnen van Bulgarije, dat al jaren ontbreekt op EK's en WK's. Oranje verloor afgelopen december de WK-finale van Noorwegen.

Oranje trad aan zonder de toppers Michelle Goos, Lois Abbingh, Laura van der Heijden, Tess Wester, Nycke Groot, Yvette Broch, Angela Malestein en Estavana Polman. Desondanks had Bulgarije niets in te brengen. Ailly Luciano was topscoorster met acht treffers, Danick Snelder maakte er zeven, Sanne van Olphen zes. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Kelly, Sanne, Sanne, Marieke, Tess, Yvette, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Angela, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!