Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje volleybaldames verliezen in Grand Prix weer van Rusland

Oranje volleybaldames verliezen in Grand Prix weer van Rusland

RoadToRio

Cheer!

Het Nederlands damesvolleybalteam heeft in de FIVB World Grand Prix vanavond weer verloren van Rusland. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti speelde in het Italiaanse Bari zelf niet goed genoeg, er slopen veel kleine foutjes in het spel, en daar profiteerde Rusland optimaal van: 0-3.

Deel dit artikel op social media

Guidetti begon tegen Rusland met het volgende zevental: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkenstein-Grothues en Celeste Plak (passer/lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (middens) en Myrthe Schoot (libero). Libero Debby Stam is dit speelweekend van de Grand Prix er niet bij. Ze krijgt rust, dat had ze al met de bondscoach afgesproken. Volgende week in Hong Kong sluit ze weer aan bij Oranje.

In de eerste set kwamen de Oranje vrouwen al snel op een 8-12 achterstand, vooral door het sterke blok van Rusland. Guidetti nam een time-out, maar Rusland bleef onder aanvoering van uitblinker Fetisova punt na punt scoren. Stoltenborg en Pietersen kwamen in het veld, maar Oranje maakte veel onnodige fouten. Daardoor wist de ploeg van Guidetti niet echt in het spel te komen en eindigde de set in 17-25. Vooral blokkerend wist Oranje niet goed uit de verf te komen.

Rusland begon in de tweede set ook met overtuigend spel vol power in zowel de service als in de aanval. Daar wisten de Oranje speelsters geen goed antwoord op te vinden en de Russinnen namen een voorsprong van 5-10. Die marge hielden ze lang vast, maar Oranje bleef kei hard knokken voor elk puntje en vocht zich, met een sterk spelende Anne Buijs, compleet terug in de set: 21-21. Het harde werken en de vechtlust van Oranje werd niet beloond, in de spannende slotfase maakten de Russen het toch weer af: 23-25.

In de derde set ging het tot 7-7 gelijk op, daarna nam Rusland weer een voorsprong van vier punten. Maar met Stoltenborg, Steenbergen en Plak in het veld wist Oranje steeds dichterbij te komen, van 16-20 naar 21-23. Na een geweldige redding van Schoot scoorde Buijs de 22-23 en een killblok van Buijs zorgde vervolgens voor de gelijke stand van 23-23.

De Russische coach vluchtte in de time-out, maar daarna kwam Oranje dankzij een blok van De Kruijf op 24-23 en setpoint. De Russinnen toonden aan dat ze onder druk ook vol agressie blijven spelen en ze werkten twee setpoints weg om daarna zelf toe te slaan en het tweede matchpoint wel te verzilveren: 26-28. Morgen speelt Oranje om 20.30 uur in Bari tegen gastland Italië en zondag volgt een duel tegen Thailand.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!