Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Optreden in tijdrit is voor Kelderman bevestiging van goede vorm

Optreden in tijdrit is voor Kelderman bevestiging van goede vorm

RoadToRio

Cheer!

Wilco Kelderman was zaterdag tevreden met zijn vierde plaats in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland. De kopman van Lotto-Jumbo schoof bovendien tot zijn eigen genoegen op naar de zesde plaats in het algemeen klassement.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb gewoon een strak tempo gereden vandaag. Deze vierde plaats geeft aan dat het goed zit met mijn vorm", zei Kelderman op de website van zijn ploeg.

De 25-jarige Amersfoorter was na bijna zeventien kilometer fietsen 21 seconden langzamer dan ritwinnaar Ion Izagirre. Kelderman kwam beduidend beter voor de dag dan vrijdag, toen hij zijn gele leiderstrui verspeelde.

"Het is niet onlogisch dat ik vrijdag een slechte dag had", aldus Kelderman. "Dat gebeurt vaker als je van hoogtestage komt. De mannen om mij heen hebben die mindere dag ook gehad. Ik heb deze week laten zien dat ik goed in vorm ben."

Top vijf

De Nederlands kampioen tijdrijden hoopt zondag na afloop van de slotetappe zijn naam terug te vinden in de top vijf van de algemene rangschikking. Ploegleider Jan Boven heeft alle vertrouwen in zijn pupil.

"Het wordt een hele korte, maar spectaculaire rit. Er zitten twee uitdagende beklimmingen in en Wilco gaat met een goede focus die laatste etappe in."

Boven was te spreken over de tijdrit van Kelderman. "Dat het verschil met Izagirre nog 21 seconden was, verraste ons enigszins, maar daarachter doet Wilco goede zaken. Hij zit door deze tijdrit weer heel dicht bij de top vijf van het algemeen klassement en heeft nog een mooie uitdaging voor de laatste rit."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wilco aan!