Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Ontbreken Gesink is zware aderlating'

'Ontbreken Gesink is zware aderlating'

RoadToRio

Cheer!

VOORBURG - Robert Gesink gaat niet met Lotto-Jumbo mee naar de Tour de France. De renner liep anderhalve week geleden een hersenschudding op bij een val in de Ronde van Zwitserland en is daar nog niet voldoende van hersteld. En dat is een gemis, zo stelt ploegleider Nico Verhoeven aan de vooravond van de NK wielrennen op de weg. 

Deel dit artikel op social media

Robert Gesink was de gedroomde kopman voor de Nederlandse ploeg. "De beslissing om Robert niet mee te nemen was niet moeilijk. Omdat hij gewoon niet fit is en niet hersteld is van zijn val in Zwitserland", zei Verhoeven tegen de NOS. 

Geen toptien

"Alleen is het een zware aderlating voor de ploeg. Het was een betrouwbare kopman die, als alles goed gaat, gewoon toptien rijdt. En daar kun je met je ploeg op focussen. En dat valt dan weg. Klassementsambities zijn er nu niet."

Hoe is het met Gesink, die op zijn hoofd terechtkwam? "Hij is moe. Hij slaapt heel veel. En daar herstelt hij niet snel van. Als hij terugkomt van een lichte training, lijkt het alsof hij terugkomt van een hele zware training. Dan heb je geen andere keuze."

Vuelta?

Vooruitkijken is nog lastig. "De rest van zijn seizoen? Dat is nog koffiedik kijken. We weten niet hoelang dit duurt; vijf dagen of twee weken. De Vuelta zou een logische keuze zijn. Maar dan moet hij wel binnen nu en een paar weken hersteld zijn."

Wilco Kelderman zal zich met het wegvallen van Gesink niet volledig op het klassement gaan richten, zegt Verhoeven. Hij gaat nog altijd voor een ritzege. "Met Wilco hadden we een plan dat hij voor dagsucces zou gaan. Dan kunnen we dat omzetten (na het wegvallen van Gesink, red.), maar als wij kijken naar waar wij succesvol in kunnen zijn, dan is dat nu dagsucces. Dus we houden ons aan het plan. Wilco komt beter uit de verf als hij kan gaan voor dagsucces en niet de stress heeft van de eerste ritten."

  Ritsucces in Tour 

Ook voor de vlakke etappes heeft Lotto-Jumbo een troef in huis. "We hebben elke dag wel wat te doen. We kunnen zonder druk meedoen in de massasprints met Dylan Groenewegen. Of dat dan de vijfde of derde plek is, gaan we wel zien. Hij is mee om te leren. Een sprint in de Ster ZLM Toer is niet hetzelfde als een sprint in de Tour", verwijst Verhoeven naar de ritzege van Groenewegen vorige week. In Rund um Köln versloeg Groenewegen André Greipel in een direct duel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert en Wilco aan!