Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

NOC*NSF voegt zich bij netwerk IOC tegen matchfixing

NOC*NSF voegt zich bij netwerk IOC tegen matchfixing

RoadToRio

Cheer!

Sportkoepel NOC*NSF is maandag als eerste nationaal olympisch comité toegetreden tot een netwerk van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen matchfixing en illegaal wedden door sporters.

Deel dit artikel op social media

Hiermee krijgen NOC*NSF en de bij haar aangesloten sportbonden toegang tot een arsenaal aan gegevens.

Onder die gegevens vallen onder meer verdachte gokbewegingen en andere signalen die kunnen duiden op matchfixing en illegale weddenschappen van sporters op hun eigen competities.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, reageerde maandag tevreden op de nieuwe ontwikkeling. "Toegang tot dit netwerk van IOC is een belangrijke stap om ons te wapenen tegen matchfixing en illegale weddenschappen binnen de sport", zei hij.

"Het letterlijk grensoverschrijdende karakter van matchfixing vraagt om goede internationale uitwisseling van informatie. NOC*NSF zou graag zien dat er ook op nationaal niveau gegevens optimaal kunnen worden uitgewisseld."

Vorige maand bleek nog dat de helft van de Nederlandse tennissers in de mondiale top duizend wel eens is benaderd voor matchfixing. In februari van dit jaar werd er bewezen dat er in het verleden in het voetbal matchfixing plaatsvond in de Eredivisie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!