Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse teams voor CHIO Rotterdam bekend

Nederlandse teams voor CHIO Rotterdam bekend

RoadToRio

Cheer!

ERMELO (KNHS) – De namen van de ruiters en paarden die Nederland over veertien dagen tijdens CHIO Rotterdam (23 tot en met 26 juni) gaan vertegenwoordigen in de landenwedstrijden zijn bekend. De topwedstrijd in het Kralingse Bos is voor de springruiters en de dressuurruiters een belangrijke observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Dressuurbondscoach Johan Rockx heeft Edward Gal met Glock’s Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson, Diederik van Silfhout met Arlando en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival opgeroepen om deel uit te maken van het team dat deelneemt aan de CDIO5 en de landenwedstrijd. De eerste drie namen wonnen vorig jaar met het team goud op het EK in Aken.

Routiniers Adelinde Cornelissen en Parzival verdiende hun plek door de goede prestatie in de Grand Prix onlangs in Compiègne. “Daar reed ze heel goed bij juryleden die ook in Rio de Janeiro jureren. In Rotterdam wil ik haar ook laten rijden voor Olympische juryleden”, vertelt Rockx. “In het CDI3 programma in Rotterdam rijden de andere kaderruiters. Mocht een van de teamleden uitvallen, dan schuift een van de combinaties door naar het team. In de driester jureren dezelfde juryleden als in de vijfster, dus ik kan goed blijven vergelijken.”

Rob Ehrens komt met een ijzersterk team naar de Furusiyya FEI Nations Cup™ op vrijdagmiddag in het Kralingse Bos. Alle vier de toppaarden zijn vastgelegd door het Nederlands Olympiade Paard en hebben de afgelopen maanden grootse vorm getoond. Harrie Smolders en Emerald waren tweede in de Wereldbekerfinale en vorige week in Rome van grote waarde voor het team. Zirocco Blue en Jur Vrieling waren in de Nations Cup van Rome met 4 strafpunten net zo goed als Smolders en zijn voshengst. Willem Greve en Carambole zaten in het winnende team in La Baule. Voor Maikel van der Vleuten Verdi wordt het hun eerste landenwedstrijd van het jaar. Hun palmares is inmiddels indrukwekkend. Leopold van Asten en Zidane zijn als reserve-combinatie aangewezen. “We hopen dat natuurlijk dat het dit jaar in Rotterdam de goede kant op gaat,” aldus Ehrens.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Harrie, Adelinde, Hans Peter, Edward, Willem, Maikel, Leopold, Rob en Jur aan!