Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands elftal boekt knappe oefenzege op Polen

Nederlands elftal boekt knappe oefenzege op Polen

Cheer!

Het Nederlands elftal heeft woensdag een knappe oefenzege geboekt op Polen. De ploeg van bondscoach Danny Blind zegevierde in Gdansk met 2-1.

Deel dit artikel op social media

Georginio Wijnaldum nam in de 76e minuut de winnende treffer voor zijn rekening. Vincent Janssen had Oranje in de 33e minuut op een 1-0 voorsprong gekopt, waarna Artur Jedrzejczyk Polen in de 59e minuut de gelijkmaker bezorgde.

Nederland kwam afgelopen vrijdag in Dublin niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ierland. Oranje oefent zaterdag nog in Wenen tegen Oostenrijk. Ierland, Polen en Oostenrijk gaan in tegenstelling tot Nederland wel naar het EK in Frankrijk.

Oranje speelde in Gdansk met aanzienlijk meer beleving dan in de wedstrijd tegen Ierland. Toen wisten de spelers van het Nederlands elftal amper het vijandelijke doel te vinden. In het duel met Polen was dat een ander verhaal.
Met name Steven Berghuis en Janssen vonden elkaar makkelijk.

Eerstgenoemde kreeg ook de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. De vleugelspeler, die dit seizoen bij zijn club Watford sporadisch in actie kwam, schoot een vrije trap vanaf een mooie positie eigenlijk recht in de handen van keeper Wojciech Szczesny.

Milik

Aan de andere kant was het in de zevende minuut wel bijna raak. Ajacied Arek Milik ontsnapte aan de aandacht van de Nederlandse defensie en schoot de bal van dichtbij ook langs doelman Jasper Cillessen, maar de onderkant van de lat stond een Poolse treffer in de weg.

Oranje nam vervolgens het initiatief en deelde af en toe wat speldenprikjes uit. Zo schoot Janssen uit een moeilijke positie maar net voorlangs. Na ruim een half uur spelen kwamen de manschappen van Blind toch op voorsprong. Op aangeven van Berghuis kopte de geheel vrijstaande Janssen de bal achter de kansloze Szczesny: 1-0. De spits van AZ heeft nu een moyenne van gemiddeld een halve goal per duel.

Nederland bleef ook in het restant van de eerste helft de regie in handen houden. Szczesny voorkwam dat Janssen en Berghuis de 2-0 op het scorebord zetten.

Tegentreffer

Pas na rust beet Polen fel van zich af. De 1-1 hing dan ook lange tijd in de lucht. Jeffrey Bruma, die de aanvoerdersband overnam van Kevin Strootman, hield Robert Lewandowski in de 56e minuut nog wel van scoren af, maar drie minuten was de gelijkmaker een feit. Jedrzejczyk kopte een corner van Milik binnen. Oranje heeft nu in alle negen interlands onder Blind minimaal één treffer geïncasseerd.

Halverwege de tweede helft kwamen Strootman en Luciano Narsingh in het veld, waardoor Nederland weer wat meer grip kreeg op de wedstrijd. Het resulteerde een klein kwartier voor tijd in de 2-1 van Wijnaldum. De middenvelder draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en knalde de bal op fraaie wijze in de bovenhoek.

Het slotoffensief van Polen leverde een paar hachelijke momenten voor het doel van Cillessen op, maar Oranje hield stand en kan met een goed gevoel afreizen naar Wenen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!