Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederland gaat voor olympisch startbewijs in Stavanger

Nederland gaat voor olympisch startbewijs in Stavanger

RoadToRio

Cheer!

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist gaan deze week voor maar één ding in Stavanger: de winst. Als Nederland de Continental Cup Finale in Noorwegen wint, dan mogen Van Gestel en Van der Vlist naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Samen met Rimke Braakman en Jolien Sinnema starten ze morgen in de achtste finale tegen Litouwen.

Deel dit artikel op social media

In Stavanger wordt het alles of niets. Tijdens de finale van de Continental Cup wordt er meteen gestart met de eliminatierondes. Er komen 16 landen in actie en Nederland begint in de achtste finale tegen Litouwen. ,,We hebben een gunstige loting, dat is erg fijn,” zo blikt Jolien Sinnema vooruit. ,,Qua ranking is het duidelijk dat we van Litouwen moeten winnen, daar gaan we ook voor. Maar we willen ze niet onderschatten, we zijn enorm scherp en willen knallen en Nederland aan een extra plek in Rio helpen.”

De twee Oranje teams moeten vier rondes winnen om het startbewijs voor Rio te bemachtigen. In iedere ronde moeten ze een ander land uitschakelen. Van Gestel en Van der Vlist spelen een wedstrijd en Braakman en Sinnema ook. Wordt het 2-0 in wedstrijden, dan ben je een ronde verder, de verliezer gaat naar huis. Staat het 1-1, dan wordt er een ‘golden match’ gespeeld. Beide landen mogen zelf bepalen welk team in het beslissende derde duel in actie komt.

Sophie van Gestel verwacht een mooie strijd en gelooft in succes. ,,We zijn er klaar voor. We willen dolgraag naar Rio, dat lijkt me logisch. Dit toernooi staat al een jaar lang in de agenda, hier moet het gebeuren. We hebben er vertrouwen in en ook Rimke en Jolien zijn in vorm. Natuurlijk wordt het spannend, er zijn veel goede teams bij. Maar ik weet zeker dat we ze allemaal kunnen verslaan.”

Programma woensdag:
Nederland – Litouwen
13.00 uur: Van Gestel/Van der Vlist (2) - Andriukaityte/Zobnina (27)
14.00 uur: Braakman/Sinnema (9) - Dumbauskaite/Povilaityte (17)
Eventueel om 17.00 uur een golden match

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jolien, Rimke, Jantine en Sophie aan!