Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema zesde in tweede etappe Dauphiné, dagzege Herrada

Mollema zesde in tweede etappe Dauphiné, dagzege Herrada

RoadToRio

Cheer!

CHALMAZAL-JEANSAGNIERE - Jesus Herrada heeft dinsdag de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Spanjaard achterhaalde in de slotkilometer een groepje koplopers en damarreerde vervolgens naar de dagzege in Chalmazal-Jeansagnière.

Deel dit artikel op social media

Bauke Mollema was de beste Nederlander. De kopman van Trek-Segafredo kwam na een sterke finale als zesde over de eindstreep en kwam zo de top tien van het klassement binnen.

Alberto Contador behield zijn gele trui. De Spanjaard van Tinkoff, die zondag de klimproloog had gewonnen, kwam in een grote groep op twee seconden van dagwinnaar Herrada als 23e over de eindstreep.

Na bijna 168 kilometer koersen leek een drietal renners uit te gaan maken wie er met de etappewinst vandoor ging, maar met de finish in zicht werden Tony Gallopin, Serge Pauwels en Fabrice Jeandesboz op de slotfklim voorbijgestreefd door Herrada.

De Fransman Gallopin kwam nog wel als tweede binnen, voor de Belg Pauwels. Jeandesboz belandde in eigen land net naast het dagpodium.

Poels

Lange tijd bleef een groep van vijf renners vooruit. Alexis Gougeard bleef als enige over na de beklimming van de Côte de Saint-Georges-en-Couzan, maar de Fransman van AG2R moest aan de voet van de slotfklim voorrang verlenen aan Gallopin, Pauwels en Jeandesboz.

Het drietal slaagde er echter niet in om een beslissend gat met de achtervolgers te slaan en in de absolute slotmeters richting het ski-oord Chalmazal bleek een eindspurt van Herrada te machtig.

Wout Poels kon de voorste groep niet volgen en moest pas op de plaats maken. De Limburger van Team Sky begon als nummer zes aan de rit met de twee lastigste obstakels aan het einde, maar zakte naar de 44e plek en geeft nu twee minuut en drie seconden toe op Contador.

Voor de 25-jarige Herrada was het pas zijn eerste seizoenszege. Met zijn overwinning klom de Spanjaard van de tiende naar de zesde positie in het algemeen klassement.

Woensdag verdedigt Contador een voorsprong van zes seconden op Richie Porte (BMC) in de derde rit, die het peloton over 187 kilometer van Boën-sur-Lignon naar Tournon leidt. Chris Froome (Team Sky) staat derde op dertien seconden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke en Wout aan!