Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema heeft geen verklaring voor mindere dag in Dauphiné

Mollema heeft geen verklaring voor mindere dag in Dauphiné

RoadToRio

Cheer!

LE PONT DE CLAIX - Bauke Mollema duikelde zaterdag in het Critérium du Dauphiné tot zijn eigen verbazing buiten de top tien in het klassement doordat hij de groep met favorieten in de koninginnenrit al vroeg moest laten gaan.

Deel dit artikel op social media

Op de zwaarste beklimming van de dag, de Col de la Madeleine, kon de kopman van Trek niet mee. Uiteindelijk kwam hij op bijna 28 minuten van ritwinnaar Thibaut Pinot over de streep.

"Het liep de hele dag niet", zei Mollema tegen De Telegraaf. "Al op de Col de la Madeleine voelde ik dat er geen kracht in de benen zat en reden de anderen simpelweg te hard voor mij. Een echte verklaring heb ik hier niet voor."

"Natuurlijk baal ik, want ik had in deze Dauphiné op veel meer gehoopt. Misschien was ik vandaag gewoon een paar procentjes minder. Als je voelt dat het niet loopt, dan heeft het geen doel om te forceren. Ik ben vervolgens in een grote groep naar de finish gereden. Het is jammer, zeker omdat ik me voor de rest eigenlijk goed voel."

In het klassement staat Mollema nu op plaats 47 met een achterstand van ruim 28 minuten op leider Chris Froome. Stef Clement van IAM Cycling is op de negentiende plaats de beste Nederlander. Hij geeft vijf minuten en 44 seconden toe.

Tour

De 29-jarige Mollema bereidt zich voor op de Tour de France. Na zijn prestatie van zaterdag maakt de Groninger zich geen zorgen over zijn vorm.

"Het is misschien een voordeel dat ik nu de Dauphiné rijd en niet de Ronde van Zwitserland. Er zijn nog drie weken tot de start van de Tour. Dus ik heb nog genoeg tijd om mijn vorm bij te stellen."

"Volgende week ga ik nog op een hoogtestage in de Alpen en zal ik enkele ritten verkennen. Dit is jammer, maar ik kan beter nu een mindere dag hebben dan straks in juli.”

De Dauphiné eindigt zondag met een bergrit over 151 kilometer. De renners starten in Le Pont-de-Claix en eindigen in Superdévoluy en komen onder meer twee beklimmingen van de eerste categorie tegen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!