Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meppelink en Van Iersel naar kwartfinale EK beachvolleybal

Meppelink en Van Iersel naar kwartfinale EK beachvolleybal

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich op het EK beachvolleybal in Biel geplaatst voor de kwartfinale. In de achtste finale schakelden ze het andere Nederlandse team, Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist, uit. In de kwartfinale treffen ze morgen om 15.00 uur het Tsjechische team Slukova/Hermannova.

Deel dit artikel op social media

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist kwamen in de achtste finale terecht na een goede overwinning in de tussenronde, al maakten ze het daarin nog wel spannend. Ze wonnen uiteindelijk met 2-1 van het Oostenrijkse team Schützenhöfer/Plesiutschnig. De loting koppelde twee Oranje teams aan elkaar. In de achtste finale ging de strijd tussen Meppelink en Van Iersel en Van Gestel en Van der Vlist.   

In de achtste finale werd het nooit echt spannend, Meppelink en Van Iersel speelden overtuigend en profiteerden optimaal van de vele onnodige fouten bij Van Gestel en Van der Vlist. In de eerste set liepen ze al snel uit naar 11-7 en ze hielden die marge vast en wonnen met 21-17. In de tweede set ging het in het begin nog even gelijk op, maar na een stand van 6-6 gingen Meppelink en Van Iersel met meer power spelen en dat maakte het verschil.  Van Gestel en Van der Vlist kregen zeker kansen, maar maakten die niet af. Meppelink en Van Iersel overtuigden meer in de duels aan het net en wonnen met 21-13.

Van Iersel was erg tevreden over de wedstrijd. ,,Tegen je eigen land spelen is altijd een beetje beladen, je speelt toch met een bijzondere soort spanning. Maar we hebben zelf lekker agressief gespeeld en dat maakte het verschil. Ook maakten we erg weinig fouten in de side-out. Dat moeten we morgen lekker ook zo doen.” Meppelink was weer erg blij met de service van haar partner. ,,Sophie en Jantine kwamen niet onder de servicedruk uit en daardoor sloegen we een gaatje. In de tweede set zie je dat de service van Marleen even minder loopt en dan blijven ze bij. Maar haar service ging na 6-6 weer ‘aan’ en we drukten goed door. Lekker, we zijn in elk geval al een ronde verder vergeleken met 2015. Maar we willen nog veel meer en als we zo blijven spelen is dat zeker mogelijk,” aldus Meppelink.

Rimke Braakman en Jolien Sinnema werden eerder op de dag in de tussenronde uitgeschakeld door het Slowaakse team Dubovcova/ Nestarcova. In de eerste set hadden de Oranje vrouwen weinig in te bregen en verloren met 21-13, in de tweede set ging het lang gelijk op en werd er hard voor elk punt gestreden, Maar op cruciale momenten maakte Braakman en Sinnema kleine foutjes en dus eindigde het met 21-18.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rimke, Marleen, Jantine, Sophie, Jolien en Madelein aan!