Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meppelink en Van Iersel naar achtste finale op EK in Biel

Meppelink en Van Iersel naar achtste finale op EK in Biel

RoadToRio

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich voor de achtste finale geplaatst op het EK beachvolleybal in Biel. Ze namen met een 2-0 zege revanche op Slowakije en zijn rechtstreeks door naar de laatste zestien. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist moeten na een nederlaag tegen Italië in de tussenronde morgen strijden om een plek in de achtste finale. Rimke Braakman en Jolien Sinnema wonnen wel van Italië en spelen in Zwitserland ook in de tussenronde.

Deel dit artikel op social media

Meppelink/Van Iersel
Meppelink en Van Iersel refereerden gisteren al aan de zure EK uitschakeling van 2015. In Klagenfurt verdedigden ze vorig jaar de Europese titel, maar in de achtste finale ging het mis tegen het Slowaakse team Dubocova/Nestarcova. Nu speelden in de derde poulewedstrijd tegen datzelfde duo en de Oranje vrouwen wilden revanche. En zo geschiedde. 

In de eerste set liep alles heel goed en Van Iersel was op dreef met haar sprongservice. De set werd met 21-9 gewonnen. In de de tweede set lukte het niet om druk te leggen op Slowakije, vooral omdat de service van Van Iersel minder liep. Op 15-17 namen de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland een time-out, daarna was ‘servicekanon’ Van Iersel terug. Ook bleven Meppelink en Van Iersel rustig communiceren ondanks de vele setpoints tegen.

Met een keiharde service maakte Van Iersel het in stijl af: 28-26. Daarmee verzekerden de Oranje dames zich van de poulewinst en slaan ze morgen de tussenronde over. ,,Heerlijk, het liep in de eerste set echt top. Mijn service zoals ik hem wil en dan zet je die meiden onder druk. In de tweede set zag je dat het zonder die servicedruk gelijk op ging. Het is een heel goed team,” zo blikte Van Iersel terug. ,,We bleven rustig en gaven niet veel weg. En mijn service ging in de beslissende fase weer beter, houden zo voor de rest van het toernooi.” Morgen staat de achtste finale op het programma voor Meppelink en Van Iersel.

Van Gestel/Van der Vlist
Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist wonnen gisteren hun eerste twee duels op het EK en streden vandaag tegen het Italiaanse topteam Menegatti/Orsi Toth om de poulewinst. In de eerste set lieten de Italianen zien waarom ze als zesde geplaatst zijn op het toernooi, ze speelden overtuigend:15-21. In de tweede set gingen Van Gestel en Van der Vlist sterker spelen en werd het een gelijkopgaande strijd. Op matchpoint sloeg Van Gestel een bal nipt uit en ging de winst met 19-21 naar Italië. Morgen strijdt Oranje in de tussenronde voor een plek bij de laatste zestien.

Braakman/Sinnema
Voor Rimke Braakman en Jolien Sinnema was de opdracht duidelijk, ze moesten vanavond het Italiaanse team Cicolari/Toti verslaan om het EK nog een vervolg te geven. Ze voltooiden die opdracht op overtuigende wijze. In de eerste set liepen ze al vroeg uit naar 11-5 en ze bleven netjes spelen. Een killblok van Sinnema bepaalde de setstand: 21-9. In de tweede set ging het in het begin meer gelijk op, Italië wist iets beter in het spel te komen. Op een stand van 15-14 nam Oranje een time-out, dat leverde het gewenste resultaat op. 

Ze waren daarna sterk in de side-out en Braakman was verdedigend erg goed. Oranje maakte het eerste matchpoint direct af: 21-15. Sinnema was trots op het vertoonde spel. ,,We waren in het begin allebei heel nerveus, dat werd gelukkig minder toen we een paar puntjes voor kwamen. Toen zeiden we tegen elkaar ‘hup, volle bak nu’ en dat pakte geweldig uit. In de tweede set was het harder werken, maar we hielden goed de focus. Nu willen we morgen doorpakken, dit geeft vertrouwen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rimke, Marleen, Jantine, Sophie, Jolien en Madelein aan!