Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten gedeeld zevende in Oostenrijk

Luiten gedeeld zevende in Oostenrijk

RoadToRio

Cheer!

Joost Luiten is gedeelde zevende na de eerste ronde van het Lyoness Open. Met -3 heeft Luiten vijf slagen achterstand op koploper Adrian Otaegui.

Deel dit artikel op social media

Joost Luiten begon geweldig aan zijn eerste ronde in het Lyoness Open. Na vier holes was de 30-jarige Rotterdammer al -4 voor de ronde. De tweede negen ging moeizamer met bogeys op 10 en 11. Luiten maakte nog een birdie op de par-5 15de hole maar liet kansen op 16 en 17 liggen door niet al te lange putts voor birdie naast de hole te schuiven. 

Een ronde in 69 (-3) slagen is na de eerste dag van het met 1 miljoen euro gedoteerde toernooi goed voor een gedeelde zevende plaats. 'De eerste negen was heel goed', aldus Luiten na de ronde. 'De tweede negen was minder scherp. Jammer dat ik op 16 en 17 geen birdie weet te maken maar -3 is geen slecht begin', aldus Luiten die in 2013 won op de Diamond Country Club en ook twee keer als derde eindigde. Luiten moet zondag winnen of alleen als tweede eindigen om zich te plaatsen voor het US Open van volgende week.

Evenaring baanrecord

Aan kop na de eerste ronde gaat Adrain Otaegui met 64 (-8) slagen. De Spanjaard speelde een foutloze ronde met acht birdies en verder pars. De 64 is een evenaring van het baanrecord. Tweede op twee slagen is de Zweed Björn Akesson. Titelverdediger Chris Wood startte bescheiden met een ronde 71 (-1).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!