Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lopez stelt zege in Ronde van Zwitserland veilig, Kelderman achtste

Lopez stelt zege in Ronde van Zwitserland veilig, Kelderman achtste

RoadToRio

Cheer!

De Colombiaan Miguel Angel Lopez heeft zondag de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven.

Deel dit artikel op social media

De 22-jarige kopman van Astana maakte indruk op de zware klim in de ingekorte slotetappe en finishte in een kopgroep met vijf renners die geen bedreiging vormden.

De dagzege was zondag voor Jarlinson Pantano uit Colombia die in de eindsprint te snel was voor de Rus Sergei Tsjernetsjki.

Het bergklassement werd definitief gewonnen door de Nederlander Antwan Tolhoek van Team Roompot.

De laatste etappe werd ingekort. Wegens kou en sneeuwval op de top van de Albulapass werd die berg uit het parcours gehaald. Van de rit naar Davos bleef slechts 57 kilometer over. De renners moesten nog wel over de besneeuwde Flüelapass (2382 meter).

Zware klim

Klassementsleider Lopez nam zelf het initiatief op de zware klim en kwam als eerste boven met een halve minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. In de natte afdaling werd de Colombiaan ingehaald door vier renners.

In de straten van Davos gingen zij de strijd aan voor de ritzege. Lopez eindigde de etappe als vierde en mocht op het podium de grootste overwinning uit zijn prille carrière vieren.

Voormalig klassementsleider Wilco Kelderman kon het tempo op de klim niet volgen. De Nederlander verloor wederom tijd en duikelde verder weg in de rangschikking. In het eindklassement eindigde de kopman van Lotto-Jumbo als achtste op 2.38 van de winnaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wilco aan!