Liesette Bruinsma verbetert wereldrecord 50 meter vrij
Cheer!

Liesette Bruinsma verbetert wereldrecord 50 meter vrij

DORDRECHT – Paralympisch zwemster Liesette Bruinsma heeft het wereldrecord op de 50 meter vrije slag in handicapklasse S11 verbeterd. De blinde zwemster tikte in Sportboulevard Dordrecht aan na 30.83 seconden. Daarmee was ze 0.04 seconden sneller dan de oude toptijd van de Zweedse Maja Reichard.

cheers! 27
Deel dit artikel op social media

Reichard zwom haar wereldrecord tijdens de Europese kampioenschappen in mei. De pas vijftienjarige Bruinsma moest toen genoegen nemen met zilver. Op drie andere afstanden werd de Friezin wel Europees kampioen. Ze is nu op vijf verschillende afstanden houdster van het wereldrecord. Naast de 50 meter zijn dat de 100 en 200 meter vrije slag, 50 en 100 meter schoolslag.

Ongelofelijk

“Het is fantastisch om wereldrecordhouder te zijn”, zei Bruinsma eerder in een interview. “Ik kan niet beschrijven hoe het is om aan te tikken en van mijn coach te horen dat ik een wereldrecord gezwommen heb. Dat is ongelofelijk.” Bruinsma heeft zich op zes verschillende afstanden gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette aan!