Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lange Mannen openen World League met 3-1 zege op Slowakije

Lange Mannen openen World League met 3-1 zege op Slowakije

Cheer!

Het Nederlands mannenvolleybalteam is goed begonnen aan de World League. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen versloeg in het Turkse Izmir Slowakije met 3-1. De eerste set ging onnodig verloren, maar daarna controleerde Oranje de wedstrijd. Nederland speelt morgen tegen Portugal en zondag tegen gastland Turkije.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Vermeulen begon in zijn eerste World League wedstrijd met het volgende zevental: Daan van Haarlem (spelverdeler), Kay van Dijk (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Maarten van Garderen (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Jasper Diefenbach (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Oranje startte goed aan de wedstrijd en nam een voorsprong van vier punten (12-8). Slowakije vocht zich snel weer terug maar het was toch Nederland dat op 24-23 als eerste een setpoint kreeg. De ingewisselde Wouter ter Maat leverde een goede sprongservice af, maar Slowakije scoorde toch 24-24. Na twee aanvallende fouten van Rauwerdink en Van Dijk ging de set verloren.

In set twee nam het getergde Oranje direct revanche op Slowakije na het knullige verlies van de eerste set. Nederland heerste op vrijwel alle fronten en kwam binnen no-time weer op gelijke hoogte met de Slowaken (25-11).

In set drie bleef het lang gelijk opgaan tot Nederland op 24-23 een belangrijke side-out moest maken om een 2-1 voorsprong in sets te nemen. Van Garderen was goed geïnformeerd door de technische staf en scoorde hard 25-23 rechtdoor, langs de Slowaakse blokkering.

In de vierde set maakte Oranje het karwei zakelijk af. Aanvoerder Diefenbach sloeg 25-22 binnen, waardoor Nederland voor de zevende keer ongeslagen bleef in 2016.

Morgen vervolgt Nederland de World League tegen Portugal. Zondag treffen de Lange Mannen gastland Turkije.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!