Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Honkbal mag zich bijna weer een olympische sport noemen

Honkbal mag zich bijna weer een olympische sport noemen

RoadToTokyo

Cheer!

LAUSANNE - Honkbal, karate, skateboarden, (branding)surfen en sportklimmen mogen zich bijna olympische sporten noemen. Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft zich woensdag achter het voorstel geschaard om de vijf sporten op de agenda te zetten voor de Spelen van 2020 in Tokio.

Deel dit artikel op social media

Het uitvoerend comité van het IOC komt in augustus bijeen tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. Tijdens die ontmoeting wordt definitief besloten welke sporten een plek krijgen op de Olympische Spelen van Tokio. 

Het IOC biedt de organisatoren met ingang van de Spelen van 2020 meer vrijheid in het vaststellen van het programma. Tokio had eerder een shortlist van acht sporten opgesteld. Van die lijst zijn bowling, squash en de vechtsport wushu afgevallen. Honkbal was tot 2008 al een olympische sport.

Door nieuwe sporten toe te voegen aan de Spelen denkt het IOC vooral de jeugd meer bij het grootste sportevenement van de wereld te kunnen betrekken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!