Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hofland niet helemaal tevreden met zesde plaats in sprintetappe Dauphiné

Hofland niet helemaal tevreden met zesde plaats in sprintetappe Dauphiné

Cheer!

CLUSES - Moreno Hofland kon maandag niet helemaal leven met zijn zesde plaats in de door Nacer Bouhanni gewonnen eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. De sprinter van Lotto-Jumbo baalde ervan dat hij in de finale al snel achterop raakte.

Deel dit artikel op social media

"Het ging fout met nog vier kilometer te gaan. Daar was de eerste rotonde van de finale en wilden we graag bij de eerste twintig renners zitten", gaf de 24-jarige Moreno aan op de website van de Nederlandse wielerformatie.

"Dat lukte niet en daarna liepen we steeds achter de feiten aan. Ik kwam er uiteindelijk nog redelijk goed uit. Ik ben toen ook gelijk aangegaan en het is goed voor mijn zelfvertrouwen dat ik meteen naar de tweede positie opschoof."

"De streep lag uiteindelijk net te ver, waardoor er nog wat renners voorbij kwamen. Ik ben teleurgesteld over hoe de finale is verlopen, maar ben tevreden over mijn sprint."

Zeeman

Ook ploegleider Merijn Zeeman beaamde dat het in de finale niet liep zoals Lotto-Jumbo het had bedacht. "Door te improviseren, kwam Moreno nog wel in goede positie uit. Hij reed een sterke sprint." 

"We werken er hard aan om die sprintvoorbereiding rondom Moreno zo goed mogelijk te laten verlopen. Het was vandaag een hectische rit die een zesde plaats voor hem oplevert. Ik verwacht dat hij in de vierde etappe nog een kans krijgt en dat er dan een betere uitslag uitkomt."

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!