Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters verslaan ook Groot-Brittannië op Champions Trophy

Hockeysters verslaan ook Groot-Brittannië op Champions Trophy

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse hockeysters hebben zondag ook hun tweede wedstrijd op de Champions Trophy gewonnen. In Londen versloeg het team van bondscoach Alyson Annan Groot-Brittannië met 2-0.

Deel dit artikel op social media

Beide doelpunten kwamen voort uit een strafcorner. Lidewij Welten nam in het tweede kwart de openingstreffer voor haar rekening. Ze was in de zeventiende minuut het eindpunt van een goed uitgevoerde strafcornervariant en scoorde van dichtbij.

Maartje Paumen besliste het duel in het vierde kwart door de bal uit een strafcorner hard binnen te slaan. De aanvoerster had zaterdag al vier keer gescoord. Nederland won toen met 6-2 van Nieuw-Zeeland.

De overwinning was een opsteker. In aanloop naar de Champions Trophy oefende Nederland twee maal tegen Groot Brittannië, en dat was twee keer geen succes: 1-1 en 2-1 verlies.

De derde wedstrijd van Oranje in de Champions Trophy is dinsdag tegen de Verenigde Staten. De laatste keer dat Nederland het toernooi won, was in 2011 in Amstelveen.

Argentinië was in vijf van de laatste zes edities de beste. De Zuid-Amerikaanse vrouwen versloegen zondag de Verenigde Staten met 4-1, na een gelijkspel tegen Groot-Brittannië op zaterdag (2-2). Nederland, regerend olympisch- en wereldkampioen, is het enige land dat na twee wedstrijden zes punten heeft.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Michelle, Maartje, Maria, Jacky, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Anne, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn, Margot en Kitty aan!