Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters starten Champions Trophy met zege op Nieuw-Zeeland

Hockeysters starten Champions Trophy met zege op Nieuw-Zeeland

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse hockeysters zijn uitstekend begonnen aan de Champions Trophy in Londen. De olympisch en wereldkampioen was zaterdag met 6-2 te sterk voor Nieuw-Zeeland, de nummer vier van de wereldranglijst.

Deel dit artikel op social media

Maartje Paumen (vier) en Kelly Jonker (twee) brachten de treffers van Oranje op hun naam.

De Nederlandse ploeg presteerde wisselvallig in de aanloop naar de Champions Trophy. De vijf oefeninterlands in de Rabo Super Serie leverden slechts twee overwinningen op, waaronder een zege van 2-0 afgelopen dinsdag in Berkel en Rodenrijs op Nieuw-Zeeland.

Oranje verloor in het vijfluik verrassend van Groot-Brittannië (1-2) en van de Amerikaanse ploeg (2-3). Het tweede duel met de Britse formatie eindigde in een gelijkspel (1-1).

Dankzij twee treffers van Paumen, beide uit strafcorners, leidde Nederland zaterdag tegen Nieuw-Zeeland na 24 minuten met 2-0. Daarna verslapte de concentratie bij Oranje en mede daardoor konden de 'Kiwi's' terugkomen tot 2-2.

In de veertigste minuut bracht Jonker de titelfavoriet opnieuw op voorsprong, waarna de Nederlandse hockeysters het surplus aan kwaliteit alsnog in de score tot uitdrukking brachten, met name dankzij Paumen (twee) en opnieuw Jonker.

Annan

Bondscoach Alyson Annan was na de ruime zege niet helemaal tevreden. "Alleen in het vierde kwart hebben we gespeeld op het juiste niveau. We moeten nog wat meer van onszelf gaan eisen. Ik ben wel heel blij met de trefzekere strafcorners van Maartje Paumen. Ze is er even tussenuit geweest, maar nu staat ze er weer. Daar ben ik trots op.''

Titelhouder Argentinië begon met een gelijkspel tegen Groot-Brittannië (2-2). Ook het duel tussen de Verenigde Staten en Australië eindigde in 2-2. Nederland speelt zondag tegen de Britse ploeg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura, Marloes, Eva, Michelle, Maartje, Ginella, Frederique, Maria, Roos, Jacky, Maartje, Lauren, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Larissa, Caia, Anne, Kelly, Joyce, Xan, Valerie, Willemijn en Margot aan!