Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Halve finales eindstation Muskens en Piek

Halve finales eindstation Muskens en Piek

RoadToRio

Cheer!

Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek hebben in Jakarta niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. In de halve finale van het Super Series Premier toernooi, de Indonesia Open, waren de de nummers 1 van de wereld, het ijzersterke Japanse duo Ayaka Takahashi en Misaki Matsutomo te sterk. 

De Japanse dames zetten direct de druk er flink op bij Muskens en Piek. De Nederlandse vrouwen kregen geen grip op de loepzuivere en harde slagen, zodat de eerste game in 21-10 eenvoudig naar Takahashi en Matsutomo ging.
 
Ook in de tweede game bleef  “de Japanse muur” overeind, wat Muskens en Piek ook probeerden. Toch vocht het Nederlandse duo zich knap terug tot een stand van 17-17. De Japanse wisten uiteindelijk toch de game, en daarmee ook de wedstrijd, te winnen: 21-18.
 
Ondanks het niet bereiken van de finale kunnen Muskens en Piek terugkijken op een mooi toernooi met hun eerste halve finale op het hoogste niveau, een Super Series Premier toernooi.
 
“We konden vandaag echt niet beter. Ze waren gewoonweg te goed. Het zijn ook niet voor niets de nummers 1 van de wereld. Toch mogen we niet klagen met dit resultaat, een plek in de halve finale. Maar ja, als topsporter wil je toch winnen.” aldus een ietwat teleurgestelde Piek
 
Eefje: “De Japanse dames speelden erg goed, bijna foutloos. Aan onze kant waren er teveel onnodige foutjes. Je gaat voor de winst en dat zat er niet in. Toch hebben we ook genoten om in Indonesië te spelen. De sport is hier echt groot en het publiek uitzinnig. Echt fantastisch!”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!