Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase rekent in vijf sets af met Schwartzman op Wimbledon

Haase rekent in vijf sets af met Schwartzman op Wimbledon

Cheer!

LONDEN - Robin Haase heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. De 29-jarige Hagenaar rekende in vijf sets af met de Argentijn Diego Schwartzman: 2-6, 6-2, 6-3, 2-6 en 7-5.

Deel dit artikel op social media

Na 2,5 uur op het heilige gras in Londen benutte Haase zijn vijfde matchpoint.

Het is de eerste keer dat Haase een vijfsetter wint op een Grand Slam in de singles. Tot maandag had hij er enkel zeven verloren.

Haase bereikte tevens voor de eerste keer dit jaar de tweede ronde van een Grand Slam-toernooi. De mondiale nummer 98 werd zowel in de eerste ronde op de Australian Open als op Roland Garros uitgeschakeld.

Op baan vijf van Wimbledon had hij ook heel wat te stellen met Schwartzman, de nummer 71 van de wereldranglijst. In de vijfde set bleek Haase alsnog over de meeste kwaliteit en de sterkste zenuwen te beschikken. Hij versloeg Schwartzman voor de derde keer op rij en komt in de tweede ronde uit tegen de als 27e geplaatste Amerikaan Jack Sock.

Concentratie

Haase had maandag moeite om in zijn ritme te komen en zijn concentratie vast te houden. Ook gleed hij een paar keer uit op het snelle gras. Schwartzman speelde agressiever en maakte ook in tactisch opzicht de betere keuzes. Binnen 24 minuten had hij de eerste set binnen.

Haase maakte in de tweede set een betere indruk, mede dankzij een geslaagde break in de eerste servicegame. Hij stond daarna het initiatief en de voorsprong niet meer af. In de derde set haperde zijn service weer even (0-2), maar daarna kreeg de Nederlander weer controle over zijn spel.

Met 6-3 leek Haase een beslissende voorsprong te hebben genomen, maar in de vierde set produceerde hij toch weer te veel fouten. De vijfde set ging lange tijd gelijk op, met de Hagenaar als gelukkige winnaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!