Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groot derde in verkiezing wereldhandbalster

Groot derde in verkiezing wereldhandbalster

RoadToRio

Cheer!

GYÖRI - Nycke Groot heeft naast de titel beste handbalster van de wereld gegrepen. De Nederlandse international eindigde als derde in de verkiezing van de internationale federatie IHF. Ze moest de Roemeense Christina Neagu en de Noorse Heidi Löke voor zich dulden.

Deel dit artikel op social media

Groot was een van de uitblinkers in het team dat vorig jaar december historisch zilver veroverde op het WK in Denemarken. Haar nominatie voor beste speelster van de wereld was al een bijzondere mijlpaal voor de opbouwspeelster, die haar carrière begon bij SEW uit Nibbixwoud, negen jaar in Denemarken handbalde en dit seizoen in de finale stond van de Champions League met haar Hongaarse club Györi.

Ze legde het in de verkiezing af tegen Neagu, die verreweg de meeste stemmen kreeg. De Roemeense won in 2015 met haar Montenegrijnse club Buducnost Podgorica de Champions League, pakte met Roemenië brons op het WK en werd mede dankzij haar 63 doelpunten uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nycke aan!