Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud Schipper, zilver Hakker in aangepast World Paratriathlon Event

Goud Schipper, zilver Hakker in aangepast World Paratriathlon Event

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

BESANÇON – Paratriatleet Geert Schipper heeft het laatste World Paratriathlon Event dat meetelt voor de kwalificatie voor de Paralympische Spelen gewonnen. In het Franse Besançon was hij een minuut sneller dan de concurrentie. Voor de blinde Joleen Hakker en haar guide Linda van Vliet was er zilver in Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Door de hoge waterstand en de te sterke stroming in de rivier Doubs zag de Franse organisatie zich genoodzaakt de triatlon te veranderen in een duatlon: 2,5 kilometer hardlopen, twintig kilometer wielrennen en vijf kilometer hardlopen. Schipper was in die race in de PT1-klasse bijna een minuut sneller dan de concurrentie. Het zilver was voor de Amerikaan Krige Schabort, de Brit Joseph Townsend finishte als derde.

Hakker en Van Vliet finishten op 42 seconden van Catherine Walsh en Fran Meehan uit Ierland. Het brons ging naar de Duitse Lena Dieter en Lena Kämmerer. De derde Nederlandse deelnemer in Besançon, Sjaak van den Berg, kwam in de PT4-klasse niet verder dan een elfde plaats nadat hij in de wissel naar het wielrennen de aansluiting met de kopgroep miste. De winst was de Fransman Tannick Bourseaux.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Geert en Joleen aan!