Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goede start Braakman en Sinnema op Olsztyn Grand Slam

Goede start Braakman en Sinnema op Olsztyn Grand Slam

RoadToRio

Cheer!

Rimke Braakman en Jolien Sinnema zijn vandaag erg goed gestart op de Olsztyn Grand Slam. Ze wonnen met 2-0 van Brazilië. Ook Madelein Meppelink en Marleen van Iersel wonnen hun eerste poulewedstrijd van Spanje. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist verloren van China. Bij de mannen wisten Jasper Bouter en Tom van Steenis geen plek te veroveren in het hoofdtoernooi.

Deel dit artikel op social media

Braakman en Sinnema begonnen vandaag in poule H tegen het Braziliaanse topteam Duda en Elize Maia. Niet de minste tegenstander, de Braziliaanse vrouwen toonden dit seizoen al hun kracht en wonnen twee keer goud op de World Tour. De Oranje vrouwen speelden heel overtuigend en maakten weinig fouten. Ze veroverde de spannende eerste set met 22-20. In de tweede set denderden Braakman en Sinnema sterk door en de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland wonnen met 21-15.

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel wonnen ook hun eerste pouleduel in Polen, maar dat was niet op de manier waarop ze willen. In een rally knalden de Spaanse tegenstanders Ribera en Fernandez Navarro hard tegen elkaar en als gevolg daarvan moesten ze opgeven. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist maakten in het duel tegen het sterke Chinese team Wang/ Yue weinig kans, ze verloren met 14-21 en 17-21.

Jasper Bouter en Tom van Steenis probeerden vandaag in het kwalificatietoernooi een ticket te veroveren voor het hoofdtoernooi in Polen. Voor het eerst deden ze mee op een Grand Slam. De jonge spelers van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in de eerste ronde met 2-1 van het Engelse team Sheaf/Gregory. Maar in de beslissende wedstrijd was het Letse duo Finsters/Tocs met 19-21 en 16-21 nipt te sterk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jolien, Rimke, Sophie, Jantine, Madelein en Marleen aan!