Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK atletiek in Amsterdam telt recordaantal van 1473 deelnemers

EK atletiek in Amsterdam telt recordaantal van 1473 deelnemers

RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - Aan de Europese kampioenschappen atletiek, die volgende week in Amsterdam worden gehouden, doet een recordaantal atleten mee. ​Maandag sloot de inschrijving en de organisatie telde dinsdag 1473 inschrijvingen.

Deel dit artikel op social media

Duitsland stuurt de grootste ploeg met 110 sporters. Het Britse team telt 103 atleten en Spanje stuurt 89 man. Nederland doet met 55 atleten mee.

Bijna alle atleten die twee jaar geleden bij de EK in Zürich goud wonnen, komen over een week naar Amsterdam om hun titel te verdedigen. Bij Nederland willen Dafne Schippers en Sifan Hassan hun titel prolongeren.

Gerenommeerde atleten als de Franse polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie en de Britse verspringer Greg Rutherford komen eveneens naar Amsterdam.

Het toernooi begint op 6 juli en de openingsceremonie is een dag eerder op het Museumplein. Meerkampster Nadine Broersen zal de Nederlandse vlag dragen. Koning Willem-Alexander is bij de openingsceremonie aanwezig.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne, Sifan en Nadine aan!