Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste grandslamtitel voor rolstoeltennisster Buis

Eerste grandslamtitel voor rolstoeltennisster Buis

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

PARIJS – Marjolein Buis heeft op Roland Garros haar eerste grandslamtitel in het enkelspel gewonnen. In de finale versloeg de 28-jarige rolstoeltennisster uit Beuningen de Duitse Sabine Ellerbrock in twee sets: 6-3, 6-4. Eerder won Buis al wel twee grandslamtitels in het dubbelspel.

Deel dit artikel op social media

De finale tussen Buis en Ellerbrock was een verrassing. Beide speelsters waren ongeplaatst aan het toernooi begonnen en schakelden op weg naar de eindstrijd top-4-speelsters uit. In de finale nam Buis snel een voorsprong, die ze in de eerste set niet meer afstond. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar wist de Nederlandse bij 3-3 een break te forceren. Die ene servicebreak bleek voldoende voor de winst.

Voor Buis was het haar tweede finale op het Parijse gravel. In 2011 verloor de huidige nummer zes van de wereldranglijst de eindstrijd nog van Esther Vergeer. Samen met Vergeer was Buis ook succesvol op de Paralympische Spelen van 2012, waar ze de gouden medaille in het dubbelspel wonnen.

Dubbelspel

In de finale van het dubbelspel moesten titelverdedigers Aniek van Koot en Jiske Griffioen de titel laten aan de Britse Jordanne Whiley en Yui Kamiji uit Japan. De nummers één van de dubbelranglijst verloren de eindstrijd na twee spannende sets in een supertiebreak: 3-6, 6-4, 6-10.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marjolein aan!