Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dagzege Boasson Hagen in Dauphiné, Mollema blijft in top tien

Dagzege Boasson Hagen in Dauphiné, Mollema blijft in top tien

RoadToRio

Cheer!

BELLEY - Edvald Boasson Hagen heeft donderdag zijn slag geslagen in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Noor sprintte naar de dagwinst in Belley.

Deel dit artikel op social media

Na 176 kilometer koersen toonde de 29-jarige sprinter van Dimension Data zich in de straten van Belley sneller dan Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) en Nacer Bouhanni (Cofidis).

Wout Pouls was op de vijftiende positie de beste Nederlander. Met zijn etappezege nam Boasson Hagen ook de leiding in het puntenklassement over van Bouhanni.

Het geel bleef om de schouders van Alberto Contador, voor Chris Froome (vier seconden) en Richie Porte (zes seconden). Bauke Mollema behield zijn toptienklassering in de Dauphiné. De Groningse kopman van Trek-Segafredo geeft met nog drie etappes te gaan 48 seconden toe op Contador.

De vlucht van de dag kwam donderdag op naam van twee Fransen en een Belg. Vrijwel direct na het startschot in Tain-l'Hermitage reden Maxime Bouet, Bryan Nauleau en Frederik Veuchelen weg uit het peloton.

Het trio hield het lang vol in de rit door het zuidoosten van Frankrijk en had op het hoogtepunt een voorsprong van bijna vijfenhalve minuut, maar werd in de laatste tien kilometer ingerekend door de meute.

Sprint

Bouet probeerde het nog wel even solo, maar met nog vier kilometer te gaan moest ook de 29-jarige Fransman zich gewonnen geven. Zo was er voor de renner van Etixx-QuickStep geen dagzege in zijn geboorteplaats Belley.

Toen een massasprint onvermijdelijk bleek, meldde onder meer Giant-Alpecin zich voor in het peloton om John Degenkolb in een goede positie te manoeuvreren.

De Duitser kwam echter niet verder dan de achtste plek en moest voorrang verlenen aan onder anderen dagwinnaar Boasson Hagen, die eerder dit seizoen al ritzeges boekte in de Ronde van Qatar, de Ronde van Oman en de Ronde van Noorwegen.

Vrijdag volgt een bergachtige etappe die eindigt met een slotklim van de tweede categorie naar Vaujany.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!