Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

China maatje te groot voor volleybalsters Oranje

China maatje te groot voor volleybalsters Oranje

Cheer!

HONG KONG - De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag in de FIVB World Grand Prix met 3-0 verloren van China. Oranje vocht in Hong Kong voor wat het waard was, maar bleek niet opgewassen tegen de nog ongeslagen Chinese vrouwen. Zaterdag speelt de equipe van bondscoach Giovanni Guidetti tegen wereldkampioen de Verenigde Staten, zondag staat de laatste poulewedstrijd tegen Duitsland op het programma.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Giovanni Guidetti begon in Hong Kong met zijn gebruikelijke basisopstelling: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (middens) en Debby Pilon-Stam (libero).

Oranje startte uitstekend en kwam dankzij een knappe serviceserie van Beliën in de eerste set op een 13-8 voorsprong. Lang konden de volleybaldames niet genieten van deze marge. China zette de Nederlandse passlinie ernstig onder druk en kwam op 15-15 alweer langszij.

Omdat de pass niet ideaal bij spelverdeelster Dijkema aankwam, werden de buitenaanvalsters vaak geconfronteerd met een groot Chinees blok. China nam een 20-16 voorsprong maar deze werd, mede dankzij de ingevallen Celeste Plak, snel ongedaan gemaakt (20-20). De comeback van Oranje kostte dermate veel energie, dat doorstoten naar setwinst geen optie bleek. China onderscheidde zich opnieuw in de blokkering, en won de openingsset met 25-22.

In set twee keek Oranje halverwege tegen een grote achterstand aan (16-8). Het was een wonder dat Nederland, met Celeste Plak en Femke Stoltenborg, nog dicht in de buurt van setwinst kwam. China was echter net op tijd bij de les, en won de tweede set met nipt verschil (25-23).

Aan set drie begonnen de volleybaldames net als aan de openingsset uitstekend. Al snel stond er een voorsprong van vier punten op het scorebord (7-3). Net als in de eerste set smolt deze mooie voorsprong echter als sneeuw voor de zon. Op 8-8 was het alweer gelijk, en halverwege de set nam het sterke China weer afstand: 16-12.

Mede dankzij een knappe serviceserie van Plak, en enkele geweldige verdedigende acties van Pilon-Stam, bleef Nederland toch nog meedoen in de wedstrijd toen het op 18-18 de stand gelijk trok. Net als in de voorgaande sets slaagde Oranje er echter niet in om het initiatief over te nemen. China won de derde set met 25-21 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Zaterdag speelt Nederland om 7.15 uur Nederlandse tijd tegen wereldkampioen de Verenigde Staten. Zondag volgt, opnieuw om 7.15 uur, de laatste poulewedstrijd tegen Duitsland.

China – Nederland 3-0 (25-22, 25-23, 25-21)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!