Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brouwer en Meeuwsen naar halve finale EK Beachvolleybal

Brouwer en Meeuwsen naar halve finale EK Beachvolleybal

RoadToRio

Cheer!

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van het EK Beachvolleybal in het Zwitserse Biel. Brouwer en Meeuwsen versloegen in de kwartfinale hun landgenoten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst met 2-1. In de halve finale treffen Brouwer en Meeuwsen de Italianen Nicolai en Lupo.

Deel dit artikel op social media

De twee topteams van Beachvolleybal Team Nederland vochten op het sfeervolle centre court aan de Zwitserse Bielersee een prachtig beachvolleybalgevecht uit. De twee teams troffen elkaar tot vandaag 6 keer in officiële wedstrijden en verdeelden netjes het aantal zeges: 3 om 3. Vanaf vandaag gaan Brouwer en Meeuwsen dus aan de leiding wat betreft onderlinge confrontaties: 4-3.

In de eerste set waren het Nummerdor en Varenhorst die het beste van start gingen. Varenhorst was aan het net enorm op dreef en blokkeerde Brouwer tweemaal op rij hard af: 11-8. Brouwer en Meeuwsen vochten hard om de marge van drie punten weg te poetsen en slaagden daarin toen ze op 18-18 langszij kwamen. Daar zou het ook bij blijven voor de wereldkampioenen van 2013. Na een pass- en een aanvalsfout van Brouwer / Meeuwsen ging de eerste set met 21-18 naar Nummerdor / Varenhorst.

Brouwer en Meeuwsen begonnen vol goede moed aan de tweede set en namen snel een voorsprong: 5-2. Door geconcentreerd en nagenoeg foutloos te spelen verdienden de powervolleyballers op 20-16 hun eerste setpoint. Nummerdor en Varenhorst kwamen nog bijna terug (20-19) maar het was Meeuwsen die 21-19 scoorde en zo de stand in sets op 1-1 bracht.

Mede dankzij drie killblocks van Varenhorst gingen Nummerdor en Varenhorst halverwege de beslissende set met 8-7 aan de leiding. Brouwer en Meeuwsen bleven echter goed spelen en grepen vanaf 11-11 hun kans. Meeuwsen maakte een killblock op Nummerdor en even later sloeg hij ook hard 15-12 binnen. Hierdoor wonnen Brouwer en Meeuwsen met 2-1 en mogen ze morgen in de halve finale aantreden tegen de Europees kampioen van 2014: Nicolai / Lupo (Italië).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gijs, Morph, Rimke, Marleen, Christiaan, Jantine, Robert, Reinder, Sophie, Alexander, Jolien en Madelein aan!