Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester tweede na drie races in Weymouth

Bouwmeester tweede na drie races in Weymouth

RoadToRio

Cheer!

WEYMOUTH - Zeilster Marit Bouwmeester staat bij de wereldbekerwedstrijd in het Engelse Weymouth na drie races tweede. Nadat woensdag vanwege te weinig wind in de Laser radial-klasse niet werd gevaren, waren er donderdag drie races.

Deel dit artikel op social media

Bouwmeester werd derde, veertiende en eerste. Ze moet in de rangschikking alleen de Chinese olympisch kampioene Xu Lijia voor zich dulden. De wedstrijden zijn in de haven waar in 2012 de olympische medailles werden verdeeld. Bouwmeester was toen goed voor zilver.

Goede wind

"Het was een hele lange dag: ruim zeven uur op het water voor drie wedstrijden. Er stond weinig wind, maar wel goede wind'', vertelde Bouwmeester. "Dit is natuurlijk wel een goede training voor de wedstrijden in Rio tijdens de Spelen. Daar kan je ook zo maar een paar uur ronddrijven in de brandende zon en ineens een wedstrijd moeten varen op een baan waar wel wind staat."

In de 470-klasse bezetten Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen de zevende plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit, Afrodite en Anneloes aan!