Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boogschutter Bottomley mist nipt ticket voor Rio

Boogschutter Bottomley mist nipt ticket voor Rio

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

NOVE MESTO – Boogschutter Philip Bottomley is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen. In het Tsjechische Nove Mesto verloor hij de strijd om het brons van de Japanner Tomohiro Ueyama. Bottomley moest tijdens het laatste Paralympisch Kwalificatie Toernooi derde worden om een ticket voor Rio 2016 te bemachtigen.

Deel dit artikel op social media

Bottomley schoot in de kwalificatieronde een totaal van 593 punten en vond zichzelf daarmee terug op plaats elf. Na drie overtuigende overwinningen moest de Nederlandse nummer negen van de wereld in de halve finale na een shoot-off zijn meerdere erkennen in de Duitser Maik Szarszewski. In de strijd om het brons - en dus een ticket voor Rio - was Ueyama met 6-4 nipt te sterk.

Het is voor het eerst sinds 2004 dat Nederland op de Paralympische Spelen niet vertegenwoordigd is in het handbooschieten. Johan Wildeboer kwam vier jaar geleden nog in actie op de Paralympische Spelen in Londen. Bottomley deed toen nog mee voor Groot-Brittannië. Hij woonde op dat moment al in Nederland en nam na die Spelen ook de Nederlandse nationaliteit aan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Phil aan!