Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach Annan: dit komt hard aan, we waren de betere

Bondscoach Annan: dit komt hard aan, we waren de betere

Coaching RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Opnieuw vloeiden de tranen op het Londense kunstgras. Vier jaar geleden wonnen de Nederlandse hockeysters nog olympisch goud in de Engelse hoofdstad, maar sindsdien verloor de ploeg er de EK-finale en nu ook de finale van de Champions Trophy.

Deel dit artikel op social media

"Dit komt hard aan", bevestigde bondscoach Alyson Annan na de 2-1 nederlaag tegen aartsrivaal Argentinië. "Wij zijn gekomen om dit toernooi te winnen. Ook vandaag waren we de betere ploeg, alleen hebben we de kansen niet afgemaakt." 

In de groepsfase had Nederland Argentinië nog eenvoudig met 2-0 opzijgezet. Maar in de finale keek de ploeg van Annan al na veertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Een gebrek aan scherpte? "Nee zeker niet. Wij begonnen zelfs veel beter, maar in een tijdsbestek van drie minuten geven wij twee goals weg. Daarna laten we even het hoofd hangen en verliezen we de wedstrijd."

Oranje moest het in de finale doen zonder aanvoerster Maartje Paumen, die kampt met een teenblessure. De Nederlandse topscoorster zat nadrukkelijk coachend op de bank naast Annan. "Maartje heeft een heel belangrijke rol in het team, zowel als captain als in haar spel. Natuurlijk mis je dat, wanneer ze niet speelt. Maar dat is niet de reden dat we verloren hebben."

De Champions Trophy was het laatste grote toernooi voor de Olympische Spelen. Welke speelsters daar precies in actie zullen komen namens Oranje is nog niet bekend. "Komend weekend kijken we naar de laatste details, de week erna zullen we het bekendmaken", zei Annan.

Uiteindelijk draait het maar om een ding: prolongatie van de olympische titel. Annan heeft al een vermoeden wat Oranje straks te wachten staat. "Ik denk dat we Argentinië weer tegen zullen komen in de finale in Rio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Michelle, Maartje, Maria, Jacky, Kitty, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Larissa, Caia, Anne, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn, Margot en Alyson aan!