Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bokser Lacruz nog één overwinning verwijderd van Spelen

Bokser Lacruz nog één overwinning verwijderd van Spelen

RoadToRio

Cheer!

BAKU - Bokser Enrico Lacruz is weer een stap dichter bij de Olympische Spelen. De Nederlandse amateur bereikte dinsdag de kwartfinales van de klasse tot 60 kilogram op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Baku.

Deel dit artikel op social media

Hij versloeg Hursand Imankuliyev uit Turkmenistan met 2-1: 29-28, 29-28 en 28-28.

Lacruz (22) komt donderdag in actie tegen Hakan Erseker uit Qatar. Inzet is dan een ticket naar Rio de Janeiro.

In de gewichtsklasse van Lacruz zijn in de hoofdstad van Azerbeidzjan vijf startbewijzen voor de Spelen te verdelen. Zwaargewicht Roy Korving doet ook nog mee in Baku. In zijn klasse verdient alleen de winnaar van het OKT een ticket naar Rio.

Peter Müllenberg en Nouchka Fontijn zijn al zeker van deelname aan de Spelen. Boksers uit Nederland waren bij Barcelona 1992 voor de laatste keer actief op het olympisch toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Enrico aan!