Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bokser La Cruz naar eindstrijd OKT

Bokser La Cruz naar eindstrijd OKT

RoadToRio

Cheer!

BAKU - Amateurbokser Enrico Lacruz heeft vrijdag de finale bereikt van het olympisch kwalificatietoernooi in Baku. De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen versloeg Lai Chu-en uit Taiwan overtuigend op punten: 3-0.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse kampioen schreef alle ronden royaal op zijn naam: 30-26, 30-25 en 30-26. Zijn Aziatische tegenstander kreeg in de tweede ronde ook nog een punt aftrek wegens gevaarlijk inkomen met het hoofd.

Lacruz voldeed donderdag al met zijn zege in de kwartfinales tegen de als derde geplaatste Hakan Erseker uit Qatar aan de internationale kwalificatie-eis voor Rio 2016. In deze gewichtsklasse mogen de eerste vijf boksers van het eindklassement in Baku aan de Olympische Spelen in Brazilië deelnemen.

Lacruz heeft echter nog niet voldaan aan de nationale kwalificatienormen van sportkoepel NOC*NSF. "Hij is nu een bespreekgeval'', liet bondscoach Hennie van Bemmel vanuit Baku weten.

Roy Korving (-91 kg) komt vrijdagavond in de halve finales uit tegen Julio Cesar Castillo Torres uit Ecuador. Alleen de eindwinnaar in deze gewichtsklasse plaatst zich voor Rio 2016.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Enrico aan!