Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bokser Korving naar kwartfinales OKT

Bokser Korving naar kwartfinales OKT

RoadToRio

Cheer!

BAKU - Roy Korving heeft maandag de kwartfinales bereikt van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Baku. De 21-jarige zwaargewicht uit Waddinxveen versloeg in de tweede ronde David Nyika uit Nieuw-Zeeland duidelijk op punten: 3-0 (30-27 30-27 29-28).

Deel dit artikel op social media

De als derde geplaatste Korving, die in de eerste ronde vrijaf had, komt dinsdag uit tegen de Nigeriaan Efetobor Apochi. Alleen de winnaar van het OKT verdient in deze gewichtsklasse een ticket voor Rio 2016.

Max van der Pas (-75 kg) komt maandagavond in Bakoe voor de eerste keer in actie. Hij moet bij de beste vijf komen in zijn gewichtsklasse.

Hetzelfde geldt voor Enrico Lacruz (-60 kg), die zaterdag zijn eerste partij won op technisch knock-out. Hij komt dinsdag in de derde ronde uit tegen Hursand Imankuliyev uit Turkmenistan.

Peter Müllenberg en Nouchka Fontijn zijn al zeker van deelname aan Rio 2016. Nederlandse boksers waren bij de Spelen van 1992 in Barcelona voor de laatste keer actief op het olympisch toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roy aan!