Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blind constateert dat saamhorigheid weer terug is bij Oranje

Blind constateert dat saamhorigheid weer terug is bij Oranje

Cheer!

Bondscoach Danny Blind was na de overtuigende oefenzege op Oostenrijk (2-0) tevreden over de ontwikkeling die het Nederlands elftal in de laatste weken heeft doorgemaakt.

Deel dit artikel op social media

Oranje won de vorige wedstrijd al met 2-1 van Polen en lijkt na de mislukte EK-kwalificatiereeks de stijgende lijn weer te pakken te hebben.

Blind was blij met de saamhorigheid die zijn elftal toonde. "Ik ben er tevreden over dat er weer een team staat. Dat we het met zijn allen proberen op te lossen. Dat er variatie is en we niet voorspelbaar zijn", zei hij voor de camera van SBS6.

Volgens de bondscoach herpakte Nederland zich tegen Oostenrijk na een moeilijke openingsfase. "Gaandeweg de eerste helft hadden we meer controle. Zeker na het doelpunt. Bij 1-0 had Jeroen Zoet nog een goede redding, die was cruciaal."

Blind zag dat er een sterk centraal blok stond in Wenen. "We groeien. Kevin Strootman is een heel belangrijke pion, het is goed om hem er weer bij te hebben. Centraal achterin en op de vleugels hebben we mogelijkheden. Het zag er goed uit en ik ben blij dat we twee goede wedstrijden hebben gespeeld tegen redelijk goede tegenstanders."

Strootman

Aanvoerder Kevin Strootman constateerde eveneens dat de overwinning op Oostenrijk in het Ernst Happel Stadion hoopgevend was voor de toekomst van het Nederlands elftal.

"We willen na de zomer met een goed gevoel aan de WK-kwalificatie beginnen. Dat vertrouwen is heel belangrijk. We wilden hier winnen voor dat vertrouwen. Dat is gelukt. Daar hebben we alles voor gegeven. We willen weer een goede sfeer rond Oranje. Voor de supporters, voor de spelers en voor iedereen."

Eerst wordt het EK gespeeld, waar Nederland niet aan meedoet. "Dat doet pijn en daar hebben we zelf voor gezorgd. Het is opportunistisch om te zeggen dat we daar na zo'n overwinning wel thuishoren", aldus Strootman.

"Vorige week na het gelijkspel tegen Ierland konden we er helemaal niets van, weet je nog? Laten we nu met vakantie gaan en met een goed gevoel aan de WK-kwalificatie beginnen."

Na het oefenduel met Griekenland op 1 september is Zweden op 6 september de eerste tegenstander in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!