Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens meldt zich af in Rosmalen vanwege scheurtje in kuitspier

Bertens meldt zich af in Rosmalen vanwege scheurtje in kuitspier

RoadToRio

Cheer!

ROSMALEN - Kiki Bertens komt niet in actie op het WTA-toernooi van Rosmalen. De 24-jarige Nederlandse heeft een scheurtje in haar kuitspier, zo is maandag gebleken uit een MRI-scan.

Deel dit artikel op social media

Bertens had vorige week op Roland Garros al last van haar kuit. Op het Franse gravel reikte ze knap tot de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams. Op de wereldranglijst steeg ze maandag naar plaats 27.

De organisatie in Rosmalen had Bertens nog extra rust gegund door haar partij in de eerste ronde te verschuiven naar woensdag. Ze zou dan tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni spelen.

Het is nog onduidelijk of Bertens' deelname aan Wimbledon door haar blessure in gevaar komt. Het Londense Grand Slam-toernooi begint over drie weken. "Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op de baan te staan", schrijft ze op Twitter.

Haase

Vorig jaar haalde Bertens de halve finale in Rosmalen. Daarin verloor ze van de Italiaanse Camila Giorgi. Door haar afmelding zijn Robin Haase, Igor Sijsling en Richel Hogenkamp nog de enige Nederlanders in het toernooi.

Indy de Vroome werd maandag op de eerste dag van het toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld. Het grastoernooi, dat dit jaar voor het eerst luistert naar de naam Ricoh Open, duurt nog tot en met zondag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!