Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens heeft 'geen woorden' voor bereiken kwartfinale

Bertens heeft 'geen woorden' voor bereiken kwartfinale

Cheer!

Kiki Bertens gaat vol vertrouwen naar de kwartfinales van Roland Garros. In twee sets was de Wateringse de baas over Madison Keys (7-6 (4) en 6-3. 

Deel dit artikel op social media

Bij de laatste acht treft ze Timea Bacsinszky, die in twee sets sterker was dan Venus Williams.

''Ik weet niet wat er gebeurt'', zei Bertens na afloop. ''Ik speel goed, zonder spanning. Ik heb hier geen woorden voor.''

In de eerste set had Bertens moeite met Keys, die sterk terugkwam. ''Gelukkig bleef ik toch rustig en kon ik de eerste set pakken. Ik denk dat ik de tweede set gewoon heel goed heb gespeeld. Ik serveerde goed en dat was belangrijk, zo kon ik haar aan het lopen krijgen.''

Bertens is uitgerust nadat haar partij twee dagen werd uitgesteld door hevige regenval in Parijs. ''Ik voel me fysiek goed. Ik ga m'n best doen en ervan genieten.''

Prestatie

De beste prestatie van Bertens op een Grand Slam was een plek in de vierde ronde twee jaar geleden op Roland Garros. Destijds verloor ze van de Duitse Andrea Petkovic.

De laatste keer dat een Nederlander de laatste acht bereikte in het enkelspel in Parijs was Martin Verkerk in 2003. Bertens is de eerste Nederlandse vrouw in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi sinds Michaëlla Krajicek in 2007 op Wimbledon en de eerste Nederlandse vrouw bij de laatste acht van Roland Garros sinds Manon Bollegraf in 1992.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!